Over mij

Laura in 9 woorden; leergierig, openminded, avontuurlijk, actief, kansen zien, passievol, divers, ambitieus & onafhankelijk.

Omgaan met diversiteit, het hebben (en houden) van een open mind en geloven in mogelijkheden zijn thema’s waar ik mee groot ben gebracht. Geboren in Alkmaar en groot gebracht in een gezin waar mijn vader (verpleegkundige) en moeder (maatschappelijk werkster) mij al vroeg in contact brachten met de diversiteit die Nederland te bieden heeft. Verstandelijk- & lichamelijk beperkte mensen, vluchtelingen (AMA’S), straatjongeren in Den Helder en meer waren dagelijkse kost waar mijn ouders mij en mijn broertje mee in contact brachten. Deze ervaringen hebben mij geleerd om kaderloos te denken, in te zien hoe belangrijk en nuttig diversiteit is en zo een duidelijk fundament gelegd voor mijn verdere carrière. 

Na de studie Maatschappelijk werk & Dienstverlening en werkervaring bij de Raad voor de Kinderbescherming switchte ik naar de ‘profitwereld’. Een kleine verademing naar mijn idee; geen wachtlijsten/ tekorten in financiën/ weerstand en openstaan voor allerlei ideeën.
Echter na het abrupte overlijden van mijn broertje besloot ik dat ik meer met mijn ervaring (het hebben van een psychisch zieke familieleden & hun zoektocht naar goede hulpverlening en de harde roep van vele jongeren om hun levensvragen en (zelf)kennis te bespreken) te gaan doen.

In Amsterdam sloot ik mij aan bij de Naastbetrokkenenraad, onderdeel van Arkin, een grote GGZ instelling in Amsterdam. Met veel inzet en moed zorgt deze Raad dat de stem van naastbetrokkenen wordt gehoord binnen de diverse onderdelen van Arkin. In de jaren daarna sprak/schreef/dacht ik veel met de NVVE, Pro Rail, Stichting Euthanasie in de psychiatrie, Stichting Coke van jou en MijnIhelp om zo het taboe rondom euthanasie in de psychiatrie, het überhaupt hebben van een psychische aandoening (als je jong bent) en de mantelzorg daar om heen te doorbreken.

In 2010 kreeg ik de mogelijkheid om te doceren aan het ROC van Amsterdam. Momenteel werk ik hier als slb’er en docent Burgerschap wat inhoudt dat ik dagelijks les mag geven over maatschappelijke thema’s. Een waar kado want er speelt genoeg in de levens van de jongeren waarover ze vragen hebben en tools zoeken om zo hun weg te vinden in de samenleving. Dagelijks zie ik vele talenten die hard werken om verschil te maken en om verder te gaan dan hun vorige generaties. De stereotypering die rondom een mbo student hangt herken ik niet zo, wel zie ik wat we met teamwork, rolmodellen en goed onderwijs voor deze jongeren kunnen doen en hoezeer dit nodig is. 

In 2012 richtte ik een platform op om de vrouw ruimte te geven om de beste versie van haarzelf te worden, genaamd Just You. Hiervoor organiseerde ik diverse evenementen samen met gastsprekers en coaches die op hun manier de vrouwen richting gaven. Na 2 succesvolle jaren met Just You kwam ik tot punt waar het tijd was om mijn manier van empowerment te verbreden, meer hierover is te vinden bij mijn missie.

In 2013 schreef ik voor MissMundo en stond ik vanwege mijn werkzaamheden in de Kleurrijke Lijst.

In navolging op mijn werkzaamheden in de psychiatrie gaf ik vanaf oktober 2014 tot februari 2015 wekelijks de “verlies, trauma en rouw“-college’s en trainingen op de Hogeschool van Amsterdam geven. Daarnaast startte ik in diezelfde maand als coördinator bij StreetPro, een bedrijf wat drop-out jongeren terug naar een geschikte opleidingsplaats begeleid, dit heb ik gedaan tot juli 2016. 

Vanaf september 2016 ben ik me meer gaan ontwikkelen als freelancer en geef ik naast mijn lessen ook adviezen & trainingen aan bijvoorbeeld; de Anne Frank Stichting, Gemeente Amsterdam en Platform Beta Techniek.

November 2016 nomineerde Vrouwenblad de Viva mij voor hun Viva 400 lijst in de categorie; wereldverbeteraars.

Eind november 2016 werd ik door studenten genomineerd voor deDocent van Amsterdamprijs en won deze.

Meer naslagwerk/interviews en debatten van mij tref je hier.

Eén van mijn dromen is om een lerende omgeving op te richten waar jongeren die toe zijn aan de volgende stap kunnen ontwikkelen, vallen & opstaan en mogen vragen. Een waar veel ruimte is voor (zelf)kennis, creativiteit, netwerk, dit in samenwerking met de diverse bestaande goedlopende projecten die Nederland al rijk is. Ik geloof in samenwerking en de diversiteit die het met zich mee brengt. Deze lerende omgeving kan tot uiting komen in een omgeving en een netwerk wat deze ruwe diamanten zullen helpen in studiekeuze, ontwikkeling van kennis & talent en steunen bij het groeien en loslaten van oude en nieuwe gewoontes.

Om mijn ambitie en dromen extra input te geven bezoek ik tijdens mijn reizen (wat ik graag doe) altijd graag een school of welzijnsinstelling om van te leren. Zo heb ik in New York, Ghana, Zuid Afrika en Engeland een kijkje mogen nemen in hun wereld. Dit zijn ervaringen waarvan ik elke keer ontroerd, geïnspireerd en verder van groei als professional.

Ik sta altijd open voor ideeën en mensen die een bijdrage aan 1 van deze doelen kunnen leveren.
Ben jij dat? Klink dan HIER om een bericht achter te laten.

 

57a6349d5e043b1be54026eabd8af8c6